Jura

Få juristen med, hvis du har ondt i økonomien

Advokat
Mobil: 2518 5687
E-mail: lku@prolex.dk

Dine muligheder for enten videreførelse af din virksomhed eller en rolig og kontrolleret afvikling kan klarlægges, og på den måde får du truffet det rigtige valg – inden andre træffer det for dig.

Flere og flere landmænd er pressede på økonomien, selvom de egentlig har en god drift af ejendommen.

Det fortæller Louise Kuhre, advokatfuldmægtig hos Prolex Advokaterne.

”Vi oplever til tider, at banker kan være tilbageholdende med at bevilge den fornødne kredit i det omfang, der er brug for. Vi ser også, at mange af vores kunder må gå på kompromis med faglighed og stolthed, fordi der ikke er penge til at foretage de ønskede dispositioner. Dette kan give en ond cirkel, som er svær at få god drift i og dermed en endnu vanskeligere økonomi”, siger hun.

Og hvis man oplever økonomiske udfordringer, er det vigtigt, at man reagerer i tide, fortæller hun.

”Det sikrer, at man kan finde de helt rigtige løsninger. Et samarbejde med landbrugsrådgivere fra Velas kan ofte kan være nøglen til at finde gode økonomiske løsninger. I de fleste ændringer medfører det også en juridisk konsekvens, og vi ser desværre ofte, at mange overser, at den gode økonomiske rådgivning og plan, skal suppleres med en juridisk vurdering”, siger hun og fortsætter:

”Banken vil gerne stå for en del af denne, men her er to udfordringer - dels, at det sjældent er en juridisk uddannet rådgiver, man får fat i, og dels at bankrådgiveren er – ja – bankens mand. De bliver aflønnet på baggrund af deres salg af produkter og ikke for at have ydet god rådgivning”.