PLANTEAVL

Læg ”Sådan gjorde vi sidste år” på hylden og maksimer både udbytte og bundlinje

Chefkonsulent
Mobil: 29615005
E-mail: kil@velas.dk

Der skal ikke mere end et par klik til, før du er klar til at optimere på dine afgrøder og dermed maksimere både udbytte og bundlinje

Med ’afgrødeøkonomi’ opgøres dit dækningsbidrag pr. afgrøde, og resultaterne sammenlignes med andre tilsvarende bedrifter. Herfra kan man skrue op og ned for gode og mindre gode afgrøder, optimere dyrkningen og i sidste ende maksimere udbyttet og bundlinjen.

”Hvis man som planteavler ’handler i blinde’ og gør, som man plejer, har man ikke overblik over, hvad der skaber gode resultater, og dermed har man ikke mulighed for at optimere og forbedre sig”, siger chefkonsulent i planteavl Kirsten Larsen.

Lige netop optimering og forbedringer er præcis, hvad du får. Og fra at handle i blinde, bliver det en decideret øjenåbner at se resultatet. Man kommer til at dykke ned i økonomien i de enkelte marker og afgrøder.

Brug din data

Værktøjer som Farmtracking og MarkOnline gør det nemt at registrere sprøjtning, såning, gødskning og plantebeskyttelse, og ud fra disse data får du og dine rådgivere nyttig viden og kan derudfra evaluere, planlægge og opnå et endnu bedre resultat i marken og dermed maksimere bundlinjen.

Vind og vejr har selvfølgelig en indvirkning på, hvor stort dit udbytte er, men du gør dig selv en tjeneste ved at kigge lidt indad og se, om du kan forbedre noget uanset vejrforholdene.

Med data fra dine afgrøder kan du gå ind og analysere på, præcis hvilke afgrøder der gav mest sidste år og under hvilke forhold. Med den viden kan du gå fra at se overfladisk på det samlede resultat til at gå i dybden og kigge på resultater på afgrødeniveau og eventuelt også på markniveau.

Kort sagt kommer du tættere på økonomien og ser, hvor du tjener pengene. Med den viden kan du evaluere på, hvad du eventuelt kan gøre bedre for at maksimere dit udbytte og din bundlinje

”Der er mange landmænd, som kan få glæde af at bruge resultaterne aktivt. For med analyserne fra Farmtracking og MarkOnline kan landmanden gøre det bedre og simpelthen tjene flere penge i marken”, slutter Kirsten Larsen.

Kontakt din konsulent for at høre mere om fordelene ved afgrødeøkonomi.