Summax

Landmandens digitale hverdag: Effektiviser kontorarbejdet og undgå spildtid

Digitaliseringskonsulent
Mobil: 23847912
E-mail: pjn@velas.dk

Med en optimering af arbejdsprocesser, vaner og digitale løsninger kan landmænd spare rigtig meget tid som i stedet kan bruges i marken og i stalden.

Det fortæller digitaliseringskonsulent ved Velas Peter Norrild og fortsætter;

”Vi skal ind og kigge på processerne og på noget så simpelt som eksempelvis landmandens mailprogram”.

For en landmand er der væsentlig tid at spare ved at optimere digitaliseringen af virksomheden. Det er her, at Velas’ konsulenter kommer ind i billedet.

”Vi kigger på landmandens arbejdsgange på kontoret og ud fra det laver vi en handlingsplan. Hvor ofte tjekker man mail, betaler regninger, kigger i e-Boks? Er man mest på kontoret eller i marken?”, siger Peter Norrild.

Ofte ser man, at landmanden med simple tiltag kan effektivisere hverdagen og undgå spildtid. Tid som kunne være brugt i marken eller i stalden.  

”Man er måske ikke selv klar over, hvor meget ekstra tid man bruger på forskellige arbejdsgange, men det er her, vi kan hjælpe. Vi er vant til at kigge på optimering og digitalisering og kan ud fra et besøg hos landmanden komme med forskellige forslag til optimering”, fortæller Peter Norrild.

Mere tid i marken og i stalden

Langt de fleste landmænd er interesserede i mere tid i marken eller i stalden fremfor at sidde på et kontor det meste af dagen.

Arbejdet med at betale regninger kræver en del kontortid, som kunne være brugt i marken. Det er både nemmere og hurtigere at betale regninger, hvis man tænker det digitale ind.

”Hvor man måske før printede fakturaer ud og lagde til bunke for så senere at hive dem frem igen og taste alle oplysningerne ind manuelt, kan man med et redskab som Summax beholde fakturaerne digitalt og undgå tastearbejdet helt”, fortæller Peter Norrild.

Den digitale hverdag

Alting bliver mere og mere digitalt, og nogle gange kan det være svært at følge med. Men landmændene er helt sikkert ikke alene med de udfordringer eller med ønsket om at blive mere digitale.

Når først man får hjælp til at få mere ud af de digitale løsninger, får man også øjnene op for, hvordan det både er nemt og overskueligt.

”Vi hjælper mange landmænd med at få det bedste ud af de digitale løsninger, som kan virke overvældende for nogle. Mange bliver overraskede over, hvor nemt det er, og hvor meget tid de sparer – selv med helt små tiltag”, fortæller Peter Norrild.

Peter Norrild oplever at en del landmænd er kørt fast i teknologien, men forsikrer om, at der er massere af hjælp at hente.

”Overgangen til at blive mere digital kan virke uoverskuelig, men vi har erfaringen og kender til landmandens hverdag, og hvor de digitale løsninger virkelig kan gøre en forskel”, slutter Peter Norrild.