Miljø & Natur

Øg værdien af din jagt og vildtpleje

Jagt- og naturplejekonsulent
Mobil: 30364741
E-mail: hjk@velas.dk

I jagt- og vildt-erfagrupperne bliver deltagerne bl.a. rustet til at forbedre og øge værdien af deres jagtarealer.

Er du helt skarp på reglerne omkring grundbetaling, vildtpleje-, naturpleje og jagt? Skal du udsætte fugle eller rejse skov, eller har du store problemer med hjortevildt?

I så fald kan det meget vel være interessant for dig at komme med i Velas’ erfagruppe omhandlende jagt og vildtpleje. Det er uagtet, om du selv er jæger eller interesserer dig for vildt- og naturpleje, og i grupperne klædes alle medlemmer bedst muligt på i forhold til de mange spørgsmål, man kan have.

10 år med viden om jagt og vildtpleje

Til næste år har erfagrupperne 10-års jubilæum. De fleste medlemmer, som er både planteavlere, kvæg- og svineproducenter, fritidslandmænd og jægere, har været med fra starten, men der kommer stadig nye til. Fælles for dem er, at stort set alle går på jagt, og de, der ikke gør, er med i gruppen, fordi de lejer jagten ud og skal sikre sig opdateret viden på området.

Gennem tiden har vi været på besøg hos professionelle jagtvæsner og set deres fasanopdræt og lært om forvaltning og afskydning af hjortevildt. Vi har hørt kronhjorte brøle, set finpartering af hjortevildt, lært om minivådområder, beplantning, skovrejsning, etablering af vandhuller, grundbetaling og regler, vildtstriber, udsætning af fasaner og bekæmpelse af rovvildt og meget mere.

Deltagere fra store dele af Jylland

Deltagerne i Erfagruppen kommer fra stort hele Øst- og Midtjylland. Fra Karup til Randers, Syddjurs til Horsens. En enkelt landmand fra Storvorde ved Aalborg kørte også gerne til møderne. Han har nu samlet en helt ny gruppe for landmænd i og omkring Himmerlandsområdet.

”Jeg får altid noget nyt med hjem fra møderne i erfagruppen. Afklaring og inspiration om emner, der inspirerer mig og er med til at løfte herlighedsværdien på min ejendom. Det er spændende at følge de andre medlemmers projekter på deres ejendom år efter år. Ved at følge hinanden får vi deltagere et meget højt vidensniveau om mange ting. Hanne er god til at variere emnerne og besøgene og prikker altid lidt vores fordomme. Hanne er altid up-to date med ny viden og nye muligheder for vores interesser for jagt og natur. Jeg vil ikke undvære erfagruppen hverken fagligt eller socialt”, siger Kristian Balle – fritidslandmand i Gullev.

Han bliver bakket op af Søren Bagge Jørgensen, minkavler ved Skanderborg.

”Gruppen er rigtig god, er meget varieret og  spænder meget bredt. Hanne opdaterer os altid om nye eller aktuelle tilskudsordninger indenfor jagt, skov, natur og grundbetaling. Min store interesse er jagt og at lave vildtpleje. Det betyder rigtig meget, eksempelvis læren omkring udsætning. Vi har set store godser og mindre ejendomme. Jeg er meget begejstret for gruppen, og jeg glæder mig til hvert møde. Det er aldrig kedeligt”, siger han.